OPATRNE S OHŇOSTROJMI: PRED POUŽITÍM VŠETKY OTESTUJTE DOMA

Na Silvestra rok čo rok dochádza na Slovensku k desiatkam zranení pri odpaľovaní silvestrovských ohňostrojov. Ohňostroje sú pre Slovákov veľmi dôležité, pretože bez nich by sa naši susedia nedozvedeli, že sa skončil rok a začal sa iný rok a majú si otvoriť nový kalendár. Ide tak o mimoriadne dôležitú udalosť, pri ktorej sú zranení ľudia, popálená koža či stovky zabitých a stratených zvierat len zanedbateľná obeť.

Polícia Slovenskej republiky apeluje, aby sme boli pri silvestrovskej zábave opatrní a neodpaľovali netestované ohňostroje. Každú raketu by sme mali podľa polície najprv odpáliť u seba doma, aby sme mali istotu, že sú pre všetkých bezpečné a až potom ísť s nimi von. Ak raketu odpálime v obývačke plnej ľudí a nikomu sa nič nestane, až vtedy máme istotu, že vonku nedôjde k žiadnemu zraneniu.

Podľa polície, najbezpečnejšie, čo môžeme urobiť, je odpáliť doma všetky rakety a petardy a vôbec s nimi nechodiť von. Je to tiež najspravodlivejšia forma zábavy, pretože prečo by niekto, kto za tie ohňostroje nezaplatil, mal mať právo na ich sledovanie a obdivovanie. „Každý človek má dokonca na tele aj zabudovanú rampu na odpaľovanie silvestrovských rakiet, priamo zozadu pod trenkami. Neexistuje bezpečnejšia forma odpaľovania rakiet“, uzavrel hovorca polície.

One thought on “OPATRNE S OHŇOSTROJMI: PRED POUŽITÍM VŠETKY OTESTUJTE DOMA

  1. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *