OPATRNE S OHŇOSTROJMI: PRED POUŽITÍM VŠETKY OTESTUJTE DOMA

Na Silvestra rok čo rok dochádza na Slovensku k desiatkam zranení pri odpaľovaní silvestrovských ohňostrojov. Ohňostroje sú pre Slovákov veľmi dôležité, pretože bez nich by sa naši susedia nedozvedeli, že sa skončil rok a začal sa iný rok a majú si otvoriť nový kalendár. Ide tak o mimoriadne dôležitú udalosť, pri ktorej sú zranení ľudia, popálená koža či stovky zabitých a stratených zvierat len zanedbateľná obeť.

Polícia Slovenskej republiky apeluje, aby sme boli pri silvestrovskej zábave opatrní a neodpaľovali netestované ohňostroje. Každú raketu by sme mali podľa polície najprv odpáliť u seba doma, aby sme mali istotu, že sú pre všetkých bezpečné a až potom ísť s nimi von. Ak raketu odpálime v obývačke plnej ľudí a nikomu sa nič nestane, až vtedy máme istotu, že vonku nedôjde k žiadnemu zraneniu.

Podľa polície, najbezpečnejšie, čo môžeme urobiť, je odpáliť doma všetky rakety a petardy a vôbec s nimi nechodiť von. Je to tiež najspravodlivejšia forma zábavy, pretože prečo by niekto, kto za tie ohňostroje nezaplatil, mal mať právo na ich sledovanie a obdivovanie. „Každý človek má dokonca na tele aj zabudovanú rampu na odpaľovanie silvestrovských rakiet, priamo zozadu pod trenkami. Neexistuje bezpečnejšia forma odpaľovania rakiet“, uzavrel hovorca polície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *