Nové trestné sadzby: za krádež do 700 eur bude hroziť pochvala a ocenenie

Tresty za krádeže sú podľa vlády Roberta Fica neprimerane vysoké. Podľa novely trestného zákona by za krádež finančného obnosu od 700 do 35 tisíc eur mal hroziť maximálne trest odňatia slobody od 0 do 2 rokov.

To v praxi znamená vo väčšine prípadov, že páchateľ vyviazne s podmienkou. Podľa ministra vnútra Eštoka stačí dať páchateľom signál, že vôbec existuje nejaký teoretický trest a následne všetci prestanú kradnúť.

Podľa vlády by trestný systém nemal byť postavený iba na represiách, ale aj na pozitívnej motivácii. Práve preto pri krádežiach do 700 eur by mal páchateľ dostať od súdu pochvalu a štát by mu mal doplatiť čiastku, ktorá mu chýbala do 35-tisíc eur. Páchateľ totiž mohol beztrestne ukradnúť až toľko, no rozhodol sa byť čestný a ukradol menej než 700 eur. Za to by mu mala patriť pochvala a odmena.

Podľa Roberta Fica by krádež do výšky 35-tisíc eur nemala byť trestaná vôbec, pretože podľa neho by nikto nemal byť zavretý za hodnotu “bežného týždenného príjmu”.

Opozícia tvrdí, že je to promafiánsky zákon a kritizuje túto novelu. Odborník, ktorý spolupracuje s našou redakciou, tvrdí, že “Opozícia je to banda liberálnich kokotou čo len pčiuje”, čo dokazuje, že kroky vlády sú správne.

2 thoughts on “Nové trestné sadzby: za krádež do 700 eur bude hroziť pochvala a ocenenie

  1. Simply wish to say your article is as amazing The clearness in your post is just nice and i could assume youre an expert on this subject Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post Thanks a million and please carry on the gratifying work

  2. Your writing has a way of resonating with me on a deep level. I appreciate the honesty and authenticity you bring to every post. Thank you for sharing your journey with us.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *