Manipulované štatistiky: „Moja babka chcela od pohrebnej služby zľavu 1000€, s tým, že je ochotná tvrdiť, že jej sestra zomrela na COVID, aj keď mala infarkt“

V súvislosti s ochorením COVID-19 existuje množstvo podozrení o tom, že štatistikami sa manipuluje. Naša redakcia exkluzívne získala niekoľko bezprostredných svedectiev o takýchto situáciách.

Prvé svedectvo prišlo od našej čitateľky, ktorej stará mama bola priamo zainteresovaná v takejto situácii. Edita, ktorá nám napísala, tvrdí, že keď jej starej mame zomrela sestra, objavil sa zaujímavý návrh. „Moja babka nemala peniaze na pohreb sestry a preto si pýtala 1000 eur zľavu od pohrebnej služby s tým, že je ochotná za to tvrdiť, že jej sestra umrela na Covid-19, pretože počula, že ľudia za to dostávajú peniaze.“, tvrdí Edita. Sestra jej starej mamy pri tom zomrela na infarkt.

Podľa nej ju Pán z pohrebnej služby vysmial a povedal, že takto pohrebný biznis nefunguje. „Vlastne takto priznali, že ide len o biznis, čiže celý koronavírus je len jeden veľký biznis a nie choroba“, píše Edita, s tým, že takto nechtiac prezradili, že je to obrovský podvod.

Druhý prípad sa stal na dedine na východnom Slovensku, kde pani Irene zomrel muž na COVID-19 po ťažkom priebehu. Irena povedala lekárovi, že mu zaplatí 1000 eur a k tomu mu dá kávu a alkohol, ak napíše, že jej muž umrel na obyčajnú chrípku a bude to všade aj rozprávať.

Nechcela totiž, aby na ňu v dedine krivo pozerali a aby sa susedy nebáli s ňou baviť. „Musela som to spraviť, veď v kostole by ma mali za ancykrista a prekliali by mi rodinu, že sme lepráci“, tvrdí Irena. Doktor sa tak dal presvedčiť a napísal, že muž zomrel na chrípku.

Máme teda dôležité dôkazy o tom, že štatistiky sú manipulované. Ako majú potom ľudia veriť vláde a úradom, keď sami takto manipulujú štatistiky?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *