Pápež: Nemodlite sa za Ukrajinu, provokujete a ťaháte svätých do vojny

Katolícka cirkev sa v posledných dňoch vyjadrovala o vojne na Ukrajine neutrálnym postojom. Najprv pápež povedal, že sme za vojnu na Ukrajine vinní všetci. Čiže tak ako Putin, tak aj 5-ročné dieťa zasypané v pivnici obytnej budovy nesie vinu za rozpútaný konflikt.

Začiatkom apríla sa zase iný predstaviteľ katolíckej cirkvi vyjadril, že právo na obranu síce existuje, ale pomocou Ukrajine tým, že dodávame zbrane, len konflikt eskaluje, pretože Ukrajinci majú možnosť bojovať a nie len poctivo zomrieť.

Najnovšie však pápež informuje, že vatikánske satelity, ktoré sú normálne používané na „sťahovanie citlivých dát z internetu“, zachytili zvýšenú frekvenciu modlitieb za Ukrajinu. Ľudia sa podľa cirkvi modlia k rôznym svätým, aby tí vojnu pomohli ukončiť.

Pápež veriacich upozornil, že takéto nezodpovedné správanie by mohlo svätých vtiahnuť do konfliktu. Podľa neho, ak Putin zaútočí aj na sväté bytosti (podľa televízie RT má zbrane, ktorými by to mohol urobiť – pozn. r.), už sa nebude ku komu modliť. Vyzýva tak, aby sa ľudia nemodlili. „Podporu panny Márie by Putin mohol prečítať ako jej aktívne zapojenie sa do konfliktu. Ochrana našich fiktívnych postáv je našou spoločnou úlohou“, píše sa v oficiálnom stanovisku katolíckej cirkvi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *