RUSKO POŽIADALO RÍMSKU RÍŠU O POSKYTNUTIE KATAPULTOV

Ruská invázia ide presne podľa Putinovho plánu. Po troch dňoch mal byť Kyjev podľa plánov v rukách Rusov, ale Vladimír Putin presne vedel, že to bude trvať aspoň mesiac. Keďže udalosti nabrali nečakaný spád, presne podľa Putinových očakávaní, teraz je potrebná podpora od iných krajín.

Rusko sa však nemôže obrátiť na hocijaký pseudoštát bez histórie. Momentálne má podľa týchto kritérií nárok na existenciu iba Rusko, Čína a pár nevýznamných rozvojových krajín. Keďže Čína zatiaľ žiadnu pomoc Rusom neposkytla, Vladimír Putin podnikol nečakaný krok. Začal sa obracať na veľké impériá, ktoré už síce neexistujú, no majú rešpekt v očiach ruského prezidenta, pretože majú bohaté dejiny a z historického pohľadu nie sú žiadne pochybnosti o ich pôvode a histórii.

Vladimír Putin sa tak rozhodol obrátiť s prosbou o pomoc na Rímsku ríšu. Podľa neho, ich katapulty dokázali dobývať mestá oveľa efektívnejšie ako súčasní ruskí vojaci. „Pokiaľ ide o našu techniku v porovnaní s katapultami, nie je veľký rozdiel v úrovni. Je to už jedno či hodíš raketu, alebo hádžeš skaly ako buran“, nechal sa počuť Lavrov, s tým, že obavy, že ruskí vojaci si s touto technikou nebudú vedieť poradiť, nie sú na mieste.

Je to krok, ktorý môže zaskočiť Západ aj Ukrajinu, pretože nikto iný by na niečo podobné neprišiel. Málokto tiež vie, ako sa efektívne brániť pred ostreľovaním veľkými skalami.

Ruský minister obrany Šojgu komentoval tento extravagantný nápad Putina so slovami: „Rímska ríša ešte stále neexistuje, ale keď bude znovu vzkriesená, môže to byť ešte zaujímavé.“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *