vlada. krajci, covid, kostoly

Koronavírus si dnes vyžiadal trojciferný počet obetí. Krajči: „Mali by sme otvoriť viac kostolov“

106 mŕtvych a vyše 1700 nakazených. Taká je bilancia ochorenia COVID za uplynulý deň. Podľa ministra zdravotníctva nemocnice pracujú naplno, ale výsledky aj tak nikde nevidíme. „Zdravotníci pracujú už skoro rok v plnom nasadení a rozšírili sme aj kapacity nemocníc a pozrite sa kam nás to doviedlo“, tvrdí Krajči.

Podľa neho by sme mali urýchlene otvoriť viac kostolov, pretože nemocnice už svoju šancu dostali. „Ľudia samozrejme musia chodiť do kostola (nie ako k lekárovi, pozn. r.) aby mohli šíriť nákazu a aby mali zdravotníci čo robiť. Keďže ale leniví lekári nestíhajú, mali by sme otvoriť oveľa viac kostolov, aby sa to lepšie rozložilo a aby chorí pribúdali pomalšie.“

Minister si myslí, že by sme mali otvárať tiež poľné kostoly, ktoré sú mobilné a v prípade potreby ich môžeme okamžite premiestniť a dostať k potrebujúcim. V tých podľa neho nemusí byť až toľko zlatých a luxusných doplnkov ako v obyčajných kostoloch. „Za peniaze ušetrené na doplnkoch by sme mohli cirkevným hodnostárom kúpiť nové športové autá, aby sa farári mohli rýchlejšie dostať k svojim ovečkám“, nazdáva sa minister s tým, že slovenský rozpočet by tak až tak veľmi neutrpel.

Podľa neho by sme čo najviac finančných aj ľudských zdrojov mali presmerovať zo zdravotníctva cirkevným inštitúciám, aby si mohli dovoliť zamestnať viac kňazov a aby si tí mali začo vydržiavať miništrantov, pretože ich pozornosť tiež nie je vždy zadarmo. „Slovensko má konečne nejaký plán. Je to inovatívny nápad, ktorý ešte nikde neskúšali, ale nič iné nám nezostáva. Skúšali sme to s nemocnicami, ale doktori boli takí nezodpovední, že celá vláda ochorela na COVID“, uzavrel Krajči.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *