Boris Kollár: „Autá s lyžami na streche budú mať prednosť v premávke!“

Cez sviatky veľa ľudí cestuje domov za rodinou a to spôsobuje ťažkosti tým, ktorí sa chcú len dostať na svah. Vláda tak prišla s opatrením, ktoré umožní ľuďom, ktorí na aute vezú lyže alebo snowboard, prednostnú jazdu. Strešný nosič s lyžami bude mať vyššiu váhu než policajný maják.

Lyže alebo snowboard však musia byť na viditeľnom mieste. Mali by tak byť na strešných nosičoch. Ak máte na aute pripevnené len držiaky, nebude to stačiť. Ak však splníte tieto podmienky, iné autá vám budú musieť uhnúť z cesty.

„V praxi by to malo vyzerať tak, že ak máte na aute lyže alebo snowboard, každé iné auto by vás malo automaticky pustiť. Ak ide pred vami polícia alebo sanitka s majákmi, musí takisto počkať, kým bezpečne prejdete a až potom môže pokračovať v jazde“, vysvetlil Boris Kollár.

Podľa Kollára nemôžeme ľudí deliť na tých, čo chodia na svah a tých, čo nechodia na svah. Práve preto musia mať prednosť všetci vodiči, ktorí vezú lyže alebo sbowboard, nie len tí, ktorí idú na svah.

Boris Kollár zároveň občanov ubezpečuje, že tento zákon nemá nič spoločné s tým, že je majiteľom lyžiarskych stredísk, čím vyvrátil všetky pochybnosti. „Nemá to s tým nič spoločné“, potvrdil.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *