Záborská navrhuje, aby bol každý kňaz považovaný za detského gynekológa a urológa

Podľa Anny Záborskej by Slovenská republika mala kňazom aicky dávať lekársky titul Mrdu. Záborská predloží návrh zákona, podľa ktorého by mali všetci kňazi byť aicky aj lekármi so špecializáciou na gynekológiu a urológiu, s pediatrickým zameraním.

Myslí si, že so sexualitou majú kňazi veľa skúseností, pretože sa o tejto téme sa veľa napočúvaju na spovediach. Niektorí sú podľa nej naozaj dobre vyškolení, pretože na sexuálne otázky sa pýtajú do úplných detailov. Nehovoriac o kňazoch, ktorí majú aj praktické skúsenosti, pretože pomáhali maloletým v dohľade nad ich pohlavnými orgánmi. „Títo kňazi by vedeli pomôcť najúčinejsie, jedinou nevýhodou je, že mnohí z nich sú vo väzení“, myslí si Záborská.

Kňazi by boli podľa nej radi, keby mohli na detských klinikách asistovať lekárom pri vyšetrovaní pohlavných orgánov. „Nejeden kňaz mi povedal, že by chcel takto pomáhať. Jeden mi povedal, že keby aj nevedel pomôcť, nikomu nezaškodí, keď sa na to aspoň pozrie“, tvrdí Záborská.

Podľa nej by takýto krok pomohol zdravotníkom, ktorých je teraz málo a mohli by sa naplno venovať Covidu. „Nechajte každého robiť to, v čom sa vyzná, čo ho baví“, uzavrela Záborská.

One thought on “Záborská navrhuje, aby bol každý kňaz považovaný za detského gynekológa a urológa

  1. I have been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *