Alexei Navaľnyj bude pod prísnou ochranou v záujme ochrany demokracie

MOSKVA, 17.1.2021 Ruský opozičný líder Alexei Navaľnyj sa po liečbe v Nemecku vrátil do Moskvy. V Berlíne sa liečil potom, čo sa ho v Rusku pokúsili vyliečiť z tzv. Opozicizmu, ale nesprávne vykalkulovali jeho dávku. Táto choroba sa lieči liekom známym ako Novičok. Zahraničné médiá tento liek mylne pokladajú za jed, pretože ide o taký silný liek, že zle vypočítaná dávka môže spôsobiť, že človek skončí v kóme. Iný liek na Opozicizmus však zatiaľ neexistuje.

Navaľnyj sa mal podľa západných médií v nedeľu večer vrátiť do Moskvy. V záujme ochrany demokracie ho okamžite vzali pod prísnu ochranu ruskí colníci. Sputnik píše: „Ruská opozícia musí byť pod prísnou ochranou. Ak si opozíciu nepostrážime, môžeme stratiť aj demokraciu.“

Podľa tejto agentúry ruská polícia momentálne nemôže prezradiť kde sa Navaľny nachádza, aby mu náhodou nikto neublížil. Polícia informuje, že líder opozície bude vyvezený na bezpečné, odľahlé miesto, kde k nemu nikto nebude mať prístup a bude neustále veľmi dobre strážený.

Ruský minister obrany Lavrov tieto informácie potvrdil. „Ani ja sám neviem o tom, kde tohto pána vyvezú. Nie som si ani istý, či vôbec opustil letisko. Podľa mojich informácií ho v tom čase neopustila ani živá duša“, tvrdí Lavrov.

„Liberálne krajiny si môžu brať príklad z toho, ako si v Rusku chránime demokraciu a teda hlavne opozíciu“, uzavrel Sputnik.

One thought on “Alexei Navaľnyj bude pod prísnou ochranou v záujme ochrany demokracie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *