Americký vojenský konvoj uviazol na hornej Orave!!!

Potom, ako Slovensko podpísalo obrannú zmluvu s USA, boli na Slovensko okamžite presunuté americké jednotky. Vojenský konvoj bol vysadený na letisku v Dolnom Hričove a mal sa presunúť cez Kysuce a hornú Oravu ďalej na východ krajiny, kde mali vytvoriť vojenskú základňu.

Nečakali však, že na severnom Slovensku je zima v plnom prúde a viaceré úseky sú neprejazdné. Američania, sprevádzaní slovenskými vojakmi tak uviazli v hlbokom snehu pri Oravskej Lesnej. Nie je zatiaľ jasné, či budú čakať do júna, keď sa v Oravskej Lesnej začína meteorologická jar, alebo im prídu na pomoc jednotky NATO z okolitých krajín.

Miestni im jednoznačne odmietajú pomôcť. „Američanom a Slovákom pomáhať nebudeme, my sme tu patrioti“, tvrdí miestny poslanec, ktorý nechce byť menovaný. Na otázku, či by pomohli Rusom, keby boli v podobnej situácii, odpovedal poslanec kladne: „Jasné, Boha“, uzavrel.

6 thoughts on “Americký vojenský konvoj uviazol na hornej Orave!!!

  1. Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Today bloggers publish just about gossips and web and this is really irritating. A good blog with exciting content, that is what I need. Thanks for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *