ruska, vakcina

Vedci vyvíjajú vakcínu proti ruskej vakcíne

Na pandémiu COVID-19 odpovedali ako prví ruskí vedci, ktorí už v lete predstavili vakcínu Sputnik V. Objektívne žiadna iná krajina nedokázala tak obdivuhodne rýchlo priniesť super účinnú vakcínu. Táto vakcína má ale vedľajšie účinky, ktoré jej použitie v Rusku zatiaľ diskvalifikujú.

Ruskí vedci informujú, že osoby zaočkované touto látkou, by nemali asi 40 dní požívať alkoholické nápoje. Ruských aktivistov táto informácia pobúrila a tvrdia, že len s pivom si takú dlhú dobu Rusi určite nevystačia. „Ten stres spojený s odstavením alkoholu telu uškodí oveľa viac, ako prípadné nakazenie COVID-om“, tvrdia aktivisti. „Predstavte si, ako to zasiahne hladinkárov“, tvrdí Antoni, ktorý pracuje ako vodič školského autobusu a popritom organizuje protesty proti povinnému očkovaniu touto vakcínou.

Podľa neho a iných aktivistov, keď má niekto nad 40 rokov, nedá sa len tak prestať. „Na sklonku života mi nemôžu zakázať sem tam si vypiť, veď každý deň môže byť posledný“, rozhorčuje sa 45-ročný Dimitrij.

Ruskí vedci tak začali pracovať nad vakcínou, ktorá spôsobí, že človek bude mať neustály pocit, že nie je triezvy. „Ide o akési kapsuly, v ktorých sa nachádza koncentrovaný alkohol, okolo ktorého je vrstva tuku, ktorá zabezečí, že alkohol sa bude celú dobu postupne vstrebávať do krvi“, píše sa v oficiálnom stanovisku ruského ministerstva zdravotníctva.

Pod podmienkou, že táto vakcína bude vypustená do obehu, sa podľa prieskumu dá zaočkovať takmer 100 percent Rusov. Respondenti mali od 9 do 51 rokov, takže demograficky aj vekovo boli vo vzorke zastúpení najmladší konzumenti, ale aj najstarší obyvatelia Ruska.

2 thoughts on “Vedci vyvíjajú vakcínu proti ruskej vakcíne

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *